Brabantse Golf Academie (BGA)


De Brabantse Golf Academie (BGA) heeft tot doel alle beginnende golfers zo goed mogelijk te begeleiden in de aanvangsperiode van hun golfcarrière. Dit dient voor iedereen op een aange- paste manier te gebeuren, eigen aan de persoonlijke noden en behoeften. Uiteraard hebben aanleg en talent hierop een grote invloed.

De kandidaat golfer kan op de BGA kiezen voor:
1. de Golfschool, waarin de golf pro’s individuele of groepslessen geven volgens een bepaald schema
2. de individuele aanpak, waar de golf pro’s volledig op schema van de persoon lesgeven

Het doel van de BGA blijft in beide gevallen hetzelfde, nl. de kandidaat golfer zo vlug mogelijk in staat stellen om op de officiële golfbaan te spelen.

Vooraleer u kunt golfen op een echte golfbaan heeft u een golfvaardigheidsbewijs (GVB) nodig. Zo’n GVB kunt u halen na het afleggen van een theoretisch examen (golf- en etiquetteregels), alsook een praktisch examen. Een ultieme baantest bepaalt of u een eerste golfhandicap (hcp) krijgt.

De Brabantse Golf Academie kan u daar het best mee helpen!

Om te beginnen wordt u ingelicht over het totale verloop van golflessen, examens en spel- wijzen, ontvangt u een regelboekje van de R&A (The Royal and Ancient Golf Club of St.- Andrews), krijgt u inlichtingen over de golfetiquette en dito regels en wordt u tenslotte helemaal begeleid tot aan een volwaardige EGA golfhandicap (European Golf Association, die een ranking heeft opgesteld vanaf hcp 36 en lager).


Eens u een GVB heeft, krijgt u automatisch een eerste clubhandicap van 53 toegewezen. Het laat u toe deel te nemen aan wedstrijden van de Brabantse Golf en hiervoor gebruik te maken van het elektronische inschrijfsysteem “i-golf” (zie home page van onze website, linksboven). De Brabantse Golf Academie organiseert over het hele jaar wedstrijden voor beginners (Rabbits genoemd) over 9 holes en wordt u begeleid om het echte beginnerstatuut van golfer te halen, nl. hcp 36. Vanaf hcp. 36 begint het grote werk over 18 holes . Met deze handicap kunt u dan op bijna alle banen in België en in het buitenland golfen.

Hoe kunt u zo’n GVB behalen?

De Brabantse Golf Academie biedt heel wat pakketten aan om u voor te bereiden op een GVB. Deze variëren al naargelang de soort trainingen: individueel, in groep of via een bedrijf.


Toelichting per trainingsmogelijkheid bij de verschillende BGA-pakketten: lees meer ...


BRABANTSE GOLF ACADEMIE VOOR BEDRIJVEN: zie "Evenementen - Bedrijfslidmaatschap"


Tarieven BGA-pakketten per leeftijdscategorie

                                                   
         
     TARIEVEN 2018
BGA-PAKKETTEN PER LEEFTIJDSCATEGORIE      
 
                                     
  PAKKETTEN    INIDIVIDUEEL
TARIEF
   AANTAL
MAANDEN
  
             
  SMAAKMAKER      
             
  Alle leeftijden (min. 6 jaar)   € 155
  1  
  Per koppel       (min. 6 jaar)   € 245
   
             
  STARTER      
  > 35   € 600
  6  
  vanaf 30 en ≤ 35   € 515
   
  vanaf 25 en ≤ 29   € 435
   
  vanaf 22 en ≤ 24   € 350
   
  vanaf 16 en ≤ 21   € 270
   
  vanaf   8 en ≤ 15   € 225
   
             
  STAGIAIR      
             
  > 35    € 1015
  12  
  vanaf 30 en ≤ 35   € 905
   
  vanaf 25 en ≤ 29   € 760
   
  vanaf 22 en ≤ 24   € 640
   
  vanaf 16 en ≤ 21   € 385
   
  vanaf   8 en ≤ 15   € 275
   
             
   Federatiekaarten Stagiaires 2018          
   Categorieën          
   Volwassen stagiair   € 22,00      
   Junior stagiair (1997 of later)   €   8,00      
             


De golf Pro's

De Brabantse Golf en haar Golf Academie zijn zeer blij met het feit dat ze twee talantvolle en zeer bekwame golf Pro's in haar rangen heeft.
Hun ervaring om kandidaat-golfers, maar ook doorwinterde golfers op het goede spoor te zetten in de voorbereiding van hun toekomstige doelstellingen, is onontbeerlijk voor een kwalitatief hoogstaande golfclub als de onze.


Kies je voor een persoonlijke en individuele aanpak buiten de BGA-lmogelijkheden dan ziet u onderstaand de nieuwe lestarieven van de Pro's.

                                                                                                                                              
   TARIEVEN PRIVE LESUREN PRO'S  
                                                              
  Pro    per 1/2 uur     per uur    
             
  Dany Vanbegin (Head Pro)           € 30
  € 55
 
  Yves Claes (pro)   € 30
  € 55
 
             


Dany Vanbegin (Head Pro)

Dany Vanbegin werd geboren op 7 februari 1970 in Etterbeek. Twaalf jaar later speelde hij zijn eerste golfwedstrijd te Keerbergen, waar vader Willy al sinds 1969 headpro is.

Dany had een bloeiende amateur carrière. Hij vergaarde verschillende Nationale en Internationale titels. In 1989 kwam de doorbraak met een, pas in 2012 verbroken, baanrecord op de Limburg Golf & Country Club te Houthalen. Hij speelde 66 (-6) slagen, maar liefst 9 slagen beter dan zijn toenmalige hcp  3. In 1990 won hij alle Nationale titels. Hij was toen de beste Belgische golfer !

Na zijn legerdienst probeerde Dany in 1991 de kwalificaties te spelen voor het Europese circuit. Jammer genoeg haalde hij het net niet. Hij nam toen de beslissing om de opleiding bij de Professional Golfers Association (PGA) of Belgium te volgen. Na het behalen van zijn diploma begon hij les te geven in de Bossenstein Golf & Polo Club te Broechem.

In mei 1995 nam Dany de stap naar de Brabantse Golf en  werd er headpro. Op dit moment is onze headpro Dany ook Regionaal Coach voor de Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG) en traint hij de Vlaamse beloften, alsook de Nationale selectie U16 op buitenlandse tornooien.Yves Claes (Pro)

Yves werd geboren op 19 mei 1963 te Wilrijk, is getrouwd en heeft drie kinderen, 2 meisjes en 1 jongen. Momenteel woont hij in Aartselaar, op zo’n 20 minuten van de Brabantse Golf.

Pas na zijn hockeycarrière en na het behalen van een licentie in de Lichamelijke Opvoeding, kwam hij op 25-jarige leeftijd in contact met de golfsport.
Yves behaalde zijn professionele opleiding tot PGA-pro aan de PGA National Training Academy of the Belfry (Engeland) in 1996.

Als amateur leerde hij golfen op Bossenstein, waar hij tussen 1991 en 1995 vijfmaal Clubkampioen werd. Daarna startte zijn professionele loopbaan met als hoogtepunt winst op de Alliance Masters op la Tournette (1997).

Yves begon met lesgeven op La Tournette, vervolgens in Winge, op de Antwerp Golfschool en is momenteel ook actief op GC Rinkven.

Dankzij zijn goede vriend Dany Vanbegin, onze headpro, begon Yves vanaf 2014 ook op de Brabantse Golf.


           Dany Vanbegin                      Yves Claes

           0477 43 94 72                     0477 23 89 48
       dany@vanbegin.be            yves.claes@yahoo.com
 


PARTNERSContact

Brabantse Golf
Steenwagenstraat 11
1820 Melsbroek

T: 02 751 82 05
F: 02 751 84 25
secretariaat@brabantsegolf.be