top of page
Zoeken

BALLETJE BALLETJE….

Vandaag moet er mij iets van het hart.


Ik vind regelmatig drivingrangeballetjes op het terrein. Mijn eerste bedenking is dan: iemand, die toch met deze balletjes speelt op het terrein ondanks de duidelijke boodschap dat dit een ernstige overtreding is, hoe gaat die om met de golfregels bij deelname aan een competitie? Bovendien neem je toch ook geen balletjes uit de zak van een andere speler om er op het terrein mee te oefenen.


In een competitie zal dit fenomeen zich niet voordoen en als je samen met anderen oefent allicht evenmin. Blijft over: een speler, die op zijn eentje op het terrein oefent. Bijvoorbeeld op hole 7. Speler vreest onvoldoende afstand te halen om zijn/haar bal op het terrein te houden en wil ten allen prijze vermijden een balletje te verliezen. Het lijkt me veel efficiënter om dan een (eigen) bal te spelen van vlak na de bocht en nadien systematisch de afstand te verlengen tot je met vertrouwen van de beoogde tee kan spelen.


Tweedehands balletjes zijn echt niet duur en kunnen op vele plaatsen waaronder ons secretariaat worden aangekocht.


De speler, die zich hier aangesproken voelt, mag zich bij mij melden. In ruil voor de belofte om dit nooit meer te doen, doe ik jou 20 ‘tweedekans’ balletjes cadeau!

310 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SNOEIEN

11.55 P.M.

FEEK GOLF

bottom of page