top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAdmin

Blauwe zak

Neen! Deze bijdrage gaat niet over een gevonden of verloren golfzak. Ik wil het even hebben over het aanvullen van het vochtgehalte van ons lichaam op het terrein. Het is algemeen bekend dat sporters tijdens hun activiteit best veel drinken. Er wordt zelfs aangeraden om reeds te drinken vooraleer je het dorstgevoel opmerkt. Als spelers beslissen om hiervoor een blikje Jupiler in te schakelen, is dat hun vrije keuze en hun goed recht. Al is een blikje nooit een zeer praktische keuze op een golfterrein. En al is alcohol niet echt bevorderlijk voor een goede oog-handcoördinatie. Tenzij je na 8 weken swing-onthouding zo onzeker en gespannen bent dat je de zenuwen een toontje lager wil laten trillen.


In deze bijzondere coronatijden (ik wil het woord eigenlijk niet meer horen…) zijn er een aantal bijzondere afspraken gemaakt om te mogen en te kunnen golfen. Het niet aanraken van de vlaggenstok (daarom een verhoogd bodempje om onze bal vlot te recuperen), het niet aanraken van de harken bij de bunkers (daarom zijn ze tijdelijk verwijderd) en het niet aanraken van de vuilnisbakken (daarom zijn ze tijdelijk afgesloten), zijn hiervan drie voorbeelden.


Deze maatregelen hebben maar één enkel doel: onze gezondheid en de gezondheid van onze familie en vrienden zo goed mogelijk te vrijwaren van ernstige en vaak blijvende fysieke schade.


Een bierblikje gewoon achterlaten in de buurt van een afslagplaats getuigt van weinig respect voor het terrein, voor de club en voor de medespelers, die nadien voorbijkomen.


Samengevat: blikje drinken op het terrein kan, maar voor het lege blikje is er maar één bestemming: de blauwe zak bij je thuis!

Epiloog: als je weet dat ik een grondige hekel heb aan mensen, die hun vuilnis gewoon op het openbare terrein achterlaten, dan begrijp je dat dit stukje vanuit ontgoocheling werd neergepend. Trouwens, ook ander afval moeten we dezer dagen gewoon mee terug naar huis nemen. Dit allemaal om te mogen en kunnen golfen…en uit respect voor onze golfspelende medemensen…

58 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

SNOEIEN

11.55 P.M.

FEEK GOLF

1 Comment


Toch wel fijne en correcte lectuur Valere 👍

Like
bottom of page