top of page
Zoeken

Containercup

Nu we met zijn allen weer kunnen genieten van een rondje golf, kijken we toch ook uit naar meer. En dat meer is voor vele leden, de gebruikelijke qualifying wedstrijden om onze handicap te kunnen verbeteren. (Na de wedstrijd heet dat het aanpassen van de handicap…) Voorlopig zijn in Vlaanderen alle sportwedstrijden verboden. Een sportwedstrijd wordt daarbij vooral gezien als voetbal of wielrennen. Dat golf daarbij over dezelfde wedstrijdkam wordt geschoren is niet helemaal correct. Al begrijp ik ook wel dat het gemakkelijker is om algemene richtlijnen uit te vaardigen dan een aangepast model op maat van een individuele sport af te leveren. Dus tot nu toe geldt: “geen competitie, zelfs geen matchplay”. 


Op dit ogenblik doet Golf Vlaanderen er alles aan om een eigen wedstrijdmodel op maat van de golfsport af te dwingen. We hebben daarbij een aantal veiligheidstroeven. We spelen zonder publiek. We spelen in openlucht. En de sociale afstand van 1m50 is zeer gemakkelijk te realiseren. En nu we met verschillende andere spelers een flight kunnen vormen, kan het niet zo moeilijk zijn om een wedstrijd onder de ‘Parc  and Play’-voorwaarden te organiseren. We moeten wel een oplossing vinden voor de manipulatie van de kaarten. Als elke speler na thuiskomt de eigen scores zou inbrengen en de marker deze electronisch kan bevestigen, kan het secretariaat achteraf de scores omzetten naar een ranking voor de verschillende categorieën. Het enige probleem: het mag (nog) niet.


Velen van ons volgen geboeid de containercup op een commerciële zender. Ook al omdat er een golfonderdeel in zit. En omdat er geen andere sportcompetitievormen op TV te zien zijn dezer dagen. De deelnemers noteren de eigen eindscore en hangen hun bordje op zijn plaats in het rijtje tussen de andere behaalde scores. Het is dus een wedstrijd met een rangorde, die toch wordt toegestaan! Volgens dit model een golfcompetitie organiseren, moet m.i. spoedig kunnen.


Let wel: de gebruikelijke en spreekwoordelijke terrasgezelligheid en de prijsuitreiking met receptie, zijn nog niet inbegrepen in dit model. En dat scheelt meer dan een borrel op een slok…


Auteur : Valère Vanderheyden.

106 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

SNOEIEN

11.55 P.M.

FEEK GOLF

bottom of page