top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAdmin

10 X HEERLIJK

HEERLIJK (1) om gisteren opnieuw in de wagen te kunnen stappen en naar de Brabantse Golf te kunnen rijden. Omdat ik de boodschappen steeds met de fiets deed en mijn wagen trouwens met platte batterij in de garage had gestaan, was dit opnieuw mijn eerste autorit na 7 weken. Lang geleden dat autorijden zo leuk had aangevoeld.

De eersten, die maandag 4 mei onze baan opnieuw bespeelden waren Luc DG en zijn mama. Dat Luc geweldig naar dit moment zat uit te kijken, bewees het HEERLIJKE (2) filmpje dat Luc over zijn creatieve thuisgolffaciliteiten maakte en dat op onze website te zien was.

HEERLIJK (3) om zien hoe de vaste medewerkers de toepassing van de gevraagde veiligheidsmaatregelen hebben gerealiseerd. In mijn beurtrol gisteren als marshall had ik nog niet het plezier om zelf te kunnen spelen, maar had ik wel de kans om verschillende leden – van op afstand – even te groeten.

HEERLIJK (4) om zien hoe onze leden genoten van het weerzien met hun geliefd Brabants terrein.  

Vooral ook HEERLIJK (5) om zien hoe gedisciplineerd iedereen zich aan de afgesproken maatregelen hield.  Door de grote open ruimte bij golf is het respecteren van de afstand met anderen uiteraard veel gemakkelijke dan in de supermarkt. Toch twee aandachtspunten: (1) bij het uitputten kunnen de markers/ballen van twee spelers dicht bij de hole en dus dicht bij mekaar liggen. Let vooral dan op om wat tijd te nemen om naar je bal/marker te stappen en wacht even tot de andere speler heeft uitgeput en is weggestapt. (2) Bereid je voor om na het uitholen op H18 niet nog uitgebreid na te kaarten met de flightgenoten. Zeg onderweg op de fairway van hole 17 en 18 wat nog moet gezegd worden zodat er geen drukte ontstaat aan het clubhuis. Op deze wijze geven wij als golfers het voorbeeld en bespoedigen we de verdere normaliserende versoepelingen. 

Overigens ligt ons terrein er spic & span HEERLIJK (6) goed bij. De greens zijn nog in een toekomstgerichte rustmodus en zullen de volgende dagen stilaan wat korter worden gehouden, zodat ze ook wat sneller worden.

HEERLIJK (7) te horen dat een speler veronderstelt dat er werkloze kappers werden ingeschakeld om ons terrein te trimmen.

Bij de vraag of het een beetje lukte, gaf ene Herman VD aan dat het een beetje lukte, maar dat “een beetje niet veel is”… HEERLIJK (8) om Herman op TV in actie te zien als lid van het wedstrijdcomité in een veel bekeken bak-programma.

En tot slot nog dit: elke dinsdag krijg ik als senior een opbeurend bericht van Michel VL, onze HEERLIJKE (9) seniorenkapitein. Ook dat draagt veel bij om de seniorenbeleving levendig te houden in afwachting dat we mekaar terugvinden in onze dinsdagcompetitie.

Nog éénmaal slapen en dan kan ik mijn PCP-swing (*) zelf eindelijk testen…een HEERLIJK (10) vooruitzicht.

(*) Post-Corona-Periode-swing


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SNOEIEN

11.55 P.M.

FEEK GOLF

Comments


bottom of page