top of page
Zoeken

Kleine weetjes

In deze bijdrage wil ik me richten tot onze jonge competitie-deelnemers. En met jong bedoel ik de spelers, die hun eerste ervaringen opdoen in onze clubcompetities en die het plezier hebben ontdekt in het complexe spel met het kleine golfballetje.


Er moet uiteraard op vele elementen worden gelet: de baan, de golfregels, de gedragsregels. Maar we zijn op de baan vooral bezig met het produceren van een goede en efficiënte swing en op de green gaat onze volle aandacht naar het lezen van onze lijn en het voorbereiden van een geslaagde put.


Toch twee aandachtspunten:


1. Probeer te vermijden om bij het afslaan van een medespeler, in de lijn van de bal te gaan staan. Veel spelers vinden dit storend en zullen je trouwens vragen om opzij te stappen. Deze (verkeerde) plaatsing is steeds goed bedoeld met name om de baan van de bal zo goed mogelijk te kunnen volgen en dus je medespeler te helpen bij het vinden van de bal na de afslag. Toch niet doen.


2. Op de green: probeer te vermijden dat je op de puttinglijn van een medespeler stapt of trapt. Op je eigen lijn stappen is eveneens verboden omdat je op die manier het greenoppervlak kan wijzigen en je putting beïnvloeden. Sommige medespelers zullen aangeven dat dit voor hen geen probleem vormt “omdat er voordien toch al veel spelers op diezelfde plaats hebben gestapt”. Geef hieraan geen gehoor en doe het niet! Het is immers zo dat een voetstap toch de green-grasmat wat indrukt, waarbij het gras pas na enkele minuten terug in zijn oorspronkelijke positie terugkomt.

TIP: het is eleganter als de derde speler in de flight aangeeft: “let op dat je niet op haar/zijn lijn stapt”.

En nog dit: ook op de green mag je niet in het verlengde van de puttinglijn van een medespeler staan. Ook je eigen ploegmaat of caddie mag dit nooit bij jou doen.


Samengevat: twee kleine puntjes om de sfeer in de flight en het plezier in het spel te verhogen … en daar gaat het tenslotte om …!155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SNOEIEN

11.55 P.M.

FEEK GOLF

bottom of page