top of page
Zoeken

Nog even geduld ...

Op het ogenblik dat ik deze eerste bijdrage voor het dagboek van de kapitein schrijf, zie ik met het ene oog door het raam enkel regen en sneeuw en met het andere oog volg ik op mijn scherm het oprukken van het corona-virus en de lijst van bedreigde sportevenementen. En met onze golfbaan gesloten zijn er maar weinig elementen over om echt vrolijk van te worden. Daarom enkele dringende vragen aan mijn - voor alle duidelijkheid: imaginaire – psychiater. Dokter, kan u mij een sterk medicament voorschrijven om mijn sportieve depressie terug te dringen en mij nog minstens 3 weken op te peppen? En doe er ook maar een middel bij tegen agressieve uitbarstingen, want ik heb me al vaak kwaad gemaakt tegen het weer, tegen de wintergreens en tegen de modder. Of Dokter, kan je mij misschien een tip geven voor enkele juiste lotto-getallen, zodat ik een leuke geldsom win om alsnog een last-minute golfreis voor enkele weken naar een zuiderse bestemming te boeken? Of zegt u mij, Dokter, …geduld, geduld, geduld, alles komt goed ?


…nu ik na mijn dagelijks fietstochtje met de mountainbike, mijn tekst nog even wil nalezen, moet ik nog een belangrijke toevoeging doen. Want onderweg kruiste ik twee jonge kinderen aan de hand van hun oma. Ze zwaaiden spontaan naar mij. Kennelijk konden ze noch mijn leeftijd, noch mijn tempo goed inschatten, want ze juichten alsof ik de koploper was in de Vlaamse openingswielerwedstrijd ‘Omloop Het Nieuwsblad’. Maar nu weet ik het zeker: over 21 dagen zijn we dit barre voorjaarsweer vergeten en beginnen we met zijn allen opgewekt aan een schitterend golfseizoen !

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SNOEIEN

11.55 P.M.

FEEK GOLF

bottom of page