top of page
Zoeken

Vredig

Wat graag had ik vandaag een verslagje gebracht van een druk golfweekend op onze club. Over schitterend golfweer en over meerdere handicapverbeteringen. En over de gezellige sfeer op het terras, en dat voor de tijd van het jaar! Helaas, helaas, driewerf helaas, het mag niet zijn. Ik kan enkel dit brengen: ons terrein ligt er wellicht zeer vredig en in uitstekende staat bij. Wellicht, want het zelf gaan beoordelen wordt in deze periode als een niet-noodzakelijke verplaatsing beschouwd. Maar de foto’s op de webstek van de Brabantse en de leuke dagelijkse contact-berichtjes vanuit de club doen duidelijk vermoeden: het is er vredig!


Op mijn dagelijkse fietstocht trok ik vandaag voor een vlak parcours richting Leuven stad. De hellingen van de voorbije dagen zijn nog niet verteerd door mijn ouder-wordende kniegewrichten. Toch best niet zeuren over kleine ongemakken, in deze tijden van wereldwijde bekommernis om de gezondheid van iedereen en in het bijzonder van een grote groep kwetsbaren. Terug naar Leuven. In de 53 jaar, dat ik de stad ken, heb ik ze nog nooit zo rustig gekend als nu. De straten van de binnenstad liggen er ongewoon … vredig bij. In tegenstelling tot het drukke fietspad langs de vaart, waar het opletten geblazen is om ongevallen te vermijden.


In de nieuwsberichten wordt de laatste dagen zeer voorzichtig melding gemaakt van strategieën om het gewone leven terug op gang te brengen. En tegelijkertijd wordt er gewaarschuwd voor de lange termijn, die zal moeten worden voorzien. Zei Churchill niet dat het gemakkelijker is naar een oorlog te gaan dan er uit terug te keren?


Ik durf er van uitgaan dat het spelen van een oefenronde op een golfterrein normalerwijze bij de eerste versoepelingen zou moeten zijn. Uiteraard met inachtname van belangrijke voorwaarden als afstand houden (2clublengtes), geen terras of bar, thuis douchen, enz… In dat geval moeten we vooral voor en na de oefenronde hiervoor zeer attent zijn. Niet blijven napraten rond de oefengreen of op de parking. En als het zover is, zorgen we voor een nieuwe tijdelijke regel: een speler mag zijn mondmasker enkel verwijderen om FORE te roepen … en hiermee verklap ik meteen mijn volgend thema, maar eerst nog verder mijn garage opruimen …55 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

SNOEIEN

11.55 P.M.

FEEK GOLF

bottom of page