top of page
Zoeken

Waar of niet waar?

Vandaag wilde ik een stukje brengen voor onze nieuwe leden en leden met een handicap boven de twintig, om wat uitleg te geven over de Interclubs. Maar op dit ogenblik is het nog niet zeker of deze wedstrijden eind april wel kunnen doorgaan.


En nu alle golfspeelsters (v/m), alle sporters en bij uitbreiding alle TV-sport-kijkers en heel sportminnend Vlaanderen in een ernstige depressie terechtkomen, wil ik een ander verhaaltje brengen. Ik wil nagaan of iemand mij uitsluitsel kan geven over het waarheidsgehalte ervan. Het gaat over het invullen van onze scorekaart bij wedstrijden. Ieder van ons weet dat de genoteerde score bindend wordt gemaakt door de handtekening van de speler en de marker (v/m). Als je voor een 4 tekent en je behaalde in werkelijkheid een 5, volgt diskwalificatie. Als je verkeerdelijk een te hoge score hebt bevestigd, dan wordt die score als de behaalde score erkend en behouden.


Maar nu mijn verhaal. Ik heb me ooit laten vertellen dat op de Tour, dus bij wat ik de echte golfspelers pleeg te noemen, een marker de score op hole 18 vergat te noteren. In de plaats daarvan schreef hij de (correcte) som van de scores voor de laatste negen holes neer. Dus in het vakje bij hole 18. De speler tekende zijn kaart omdat de genoemde eindscore overeenkwam met wat hij had gepresteerd en genoteerd. Daarmee kwam hij in de uitslag in plaats van - zeg maar – een strokeplay-score 73, met een eindscore van 73 + (zeg maar) 36 aan een totaal van 109. Met zo’n score kunnen onze categorie-1-spelers evenmin het podium halen, al zullen ze wellicht ook niet als allerlaatste in hun reeks eindigen.

Maar nu, waar het mij om gaat: kan er iemand mij dit verhaal bevestigen? Is dit werkelijk gebeurd? En wie was in dat geval de betrokken speler? Of moet dit verhaal als een golfmythe worden bestempeld? Of werd het als een theoretisch voorbeeld gebruikt bij een info-sessie voor beginnende spelers? Ik zou het na al die jaren van onzekerheid graag ZEKER willen weten … in deze golf-onzekere-tijden.


…en nu mijn tekstje klaar is, kan ik mij vandaag volledig richten op het uitvoeren van karweien binnen en buiten. En een wandeling met mijn vrouw … zo verzamel ik wat goede punten voor als ons golfseizoen echt van start zal gaan !


140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SNOEIEN

11.55 P.M.

FEEK GOLF

bottom of page