

Welkom op de Brabantse Golf
Brabantse Golf
BAANSTATUS - details
-
Rookverbod op het terrein.
-
Qualifying condities.
-
Trolleys en buggies zijn toegelaten.
ACTUEEL

28ste editie van Vlaanderen - Nederland op de Brabantse Golf
Een jaarlijks weerkerend hoogtepunt
Leden en gasten van over de grens genoten ook dit jaar van een fantastisch tornooi.
Kwalificatiewedstrijden werden gespeeld op vrijdag en zaterdag. De grote finale stond geprogrammeerd op zondag. En dit jaar was het er eentje met een 'twist': alle deelnemers speelden immers hole 17 en 18 met Hickory clubs uit de tijd van toen ... een unieke ervaring.
Proficiat aan de organisatoren, de vrijwilligers en de deelnemers.
Ring TV kwam langs en maakte een reportage. Neem zeker een kijkje - start 2:05.
Geplaatst op 24 juli 2018

Blije bijen op hole 11
Ecologie op de Brabantse Golf
Bijen zorgen samen met andere insecten voor de bestuiving van planten en dus ook voor de vorming van nieuwe zaden. Bovendien zijn ze heel belangrijk voor de productie van honing.
De bijenkorven van onze buren Brussels Airport Company (BAC) waren trouwens gedurende 2 maanden te gast op de Brabantse Golf.
Geplaatst op 13 juni 2018
Waarom weer die hoge rough?
Heb je ook al dat hoge gras in de gaten? Je bal daarin spelen kan een ware nachtmerrie worden: bal verloren of moeilijk speelbaar. Is dit echt nodig? Een vraag die vele leden zich stellen.
Toegegeven, het is niet leuk hierin te spelen, maar anderzijds, die graspartijen zijn wel mooi. Dat is al een eerste reden. Deze hoge rough en bloemenvelden hebben een esthetische waarde voor onze golfbaan. Het oog wil ook wat.
Een tweede en minder romantische reden houdt verband met de rating, zeg maar de moeilijkheidsgraad, van de baan. Zoals een bunker of een waterpartij een hindernis kan zijn, zo ook speelt de hoge rough zijn rolletje om ons het leven minder gemakkelijk te maken.
Conclusie: hier blijf je best weg met je balletje, hé.
Geplaatst op 29 mei 2018
De greens hadden wat tijd nodig
Onze parkbaan maakt het ons niet altijd makkelijk
Onze spelers stellen elke week een verbetering van onze greens vast. Ongewoon? Niet echt. De natuur heeft wat tijd nodig en ons baancomité houdt er rekening mee dat topgreens eigenlijk pas vanaf einde mei/begin juni mogelijk zijn.
Onze 'parkbaan' maakt het ons immers niet gemakkelijk. Wij zitten op een leem-zandbodem en kunnen enkel maar jaloers zijn op de Kempische of Limburgse zandgronden. Veel bomen betekent ook minder licht en luchtcirculatie voor de greens. Hier zijn we dan afgunstig op de kustbanen met veel wind. Onze klei- en leemgronden warmen veel trager op. De bomen zorgen voor minder zoninval en zo krijgen we dauwvorming in het najaar met als rechtstreeks gevolg dat deze greens ziektegevoeliger worden.
Een natuurlijk gevolg van de aantastingen is de moeilijke opstart in het voorjaar. Uiteraard anticiperen we door zoveel mogelijk snoeiwerken en vellingen uit te voeren aan desbetreffende greens. Vele andere clubs staan voor gelijkaardige problemen.
Noteer ook dat we steeds ecologischer willen werken. Daarom gebruiken we bij voorkeur bioproducten die de weerstand tegen ziekten moeten verhogen.
Maar nu is het wel duidelijk dat onze greens zich week na week prachtig hersteld hebben.
Geplaatst op 29 mei 2018

Opendeurdag voor inwoners van Steenokkerzeel en omgeving
Gratis golfinitiatie voor jong en oud
Op zondag 6 mei opende de Brabantse Golf nogmaals de deuren!
Wij mochten 150 buren verwelkomen voor een gratis golfinitiatie. Veel zon, veel sfeer en een heel contingent enthousiaste vrijwilligers zorgden ervoor dat iedereen, jong en oud, op een actieve manier kon proeven van de golfsport.
Heeft u dit gemist? Raadpleeg regelmatig onze website of Facebook pagina. Wij houden u daar op de hoogte van nieuwe initiatieven.








